Ez csak egy játék. (?)

2010.11.01. 10:08

 

Meglehetősen sokszor hallottuk már mindannyian ezt a mondatot mindenféle helyzetben, és szövegkörnyezetben. Nyilvánvaló tény: Ez egy játék.

Viszont az is tény, hogy minden játék értelmetlenné válik abban a pillanatban, amikor nem tulajdonítanak a résztvevők jelentőséget annak, hogy ki nyer, vagy ki veszít, vagy hogy milyen eszközökkel éri el a győzelmet. Ezért vannak minden játéknak szabályai. Olyan játékot senki nem játszik, amiben mindez nem számít semmit. Akkor is értelmetlenné válik a játék, ha valamelyik résztvevő nem akar nyerni, ezzel megfosztja a partnerét/partnereit a nyerés örömétől, ami minden játék alapja, és egyik alapvető célja. Egy csapatjáték esetén ezek a dolgok hatványozottan jönnek elő, például képzeljünk el egy focimeccset ahol az egyik csapattagunk csak ténfereg a pályán, nem fut-cselez-küzd teljes erőbedobással, mondván: „Engem nem érdekel ki nyer, mert ez csak egy játék.”, vagy: „Én a társaság miatt járok, nem a nyerésért, ne vegyétek már olyan komolyan!” Még durvább gondolat, ha az mondjuk az ellenfél egész csapata ezt csinálja, és minden alkalommal 10:0 -ra nyer a mi csapatunk. Játszanánk-e ilyen csapattaggal, vagy ilyen ellenfél ellen? Amikor veszítünk, az ellenfelünk azért élheti meg a siker örömét, mert tudja; mindent megtettünk a győzelemért, de mégis nekik sikerült nyerniük. Ez a szép minden játékban, legyünk akár vesztes, akár győztes oldalon.

Igazából nem is erről akartam írni, csak nem tudtam hogyan kezdjek bele.


 

A játékról akartam, erről a játékról: a GoA-ról.

Sokan játszunk vele-benne estéről estére, és remélni tudom csak, hogy sokan vagyunk olyanok is akik egy játszható, jó légkörű társaságba szeretnének érkezni amikor belépnek és megjelenik a karakterük a képernyőn.

Csak hogy nem magától lesz a játék jó, hanem attól a sok embertől aki benne van, a barátainktól akik viszonozzák a köszönésünket, és a jól ismert „ellenségeinktől” akik viszonozzák a lövéseinket. Ez a játék egyre népszerűbb, és egyre több karakter mozog mindkét országban, hétről hétre új céhek jelennek meg akik mind helyet szeretnének maguknak ebben a virtuális világban, de ez a világ nagyon is véges. Mindannyian tudjuk: 4 map, 12 terület. Nem juthat mindenkinek, és nem is jut, ez ellen nem tehetünk semmit, nem növelhetjük a területet, és nem állhatunk az egész céhünkkel Ketreben, vagy Malkuthban, mondván: Most játszanak mások egy kicsit. (Persze megtehetnénk 1-2 este, de ez nem oldaná meg a problémát) Mert ez bizony probléma. A sok-sok kis céhből szép lassan kiemelkedik 3-4 már nem is olyan kicsi, mert ambiciózusabbak, lelkesebbek, kitartóbbak voltak a többinél. Ezekkel már számolni kell. Számolni, ha nem is az erejükkel (úgy értem, hogy ahhoz még nem elég erősek hogy elfoglaljanak előlünk területet), de a csalódásukkal, és dühükkel, hogy napról napra nem jut nekik terület. Számolni a következményeivel mindennek, mert mi is fog történni? A „kicsik” előbb utóbb összefognak, a „szemét nagyok” ellen hogy esélyük legyen foglalni, ami idővel be is következik. Ezután már úgy járunk TF-re, hogy nem csak az ellenség védelmével kell számolni, hanem a saját országunk céheivel is akik előlünk foglalnak, nekik meg velünk akik ő előlük akarnak foglalni.. Természetesen majd kölcsönösen utáljuk egymást, és mennek a veszekedések all-csetben arról hogy ki milyen geci volt este.. Majd mi, vagy ők felhalunk a sárkányhoz, és míg a kapunál támad a másik „baráti” céh, sunyi módon jól elfoglaljuk egymás elől, vagy TF kezdetekor „belogolunk” a sárkány alá, és úgy lopjuk el egymás elől. Esetleg az ellenség oldalán keresünk szövetségest, akik majd hagyják, hogy mi foglaljunk, és ne más. Még azt is megtehetjük, hogy tökkel dobáljuk a kapu nyitókat, ezzel késleltetve a nyitást, hogy a többiek aoe-ja lejárjon mire megjelenik az őr. Szép jövőkép ugye? Mondhatja most akárki, hogy nem biztos, hogy így történnének a dolgok. Aki így gondolja, annak elárulom: Nem én találtam ki ezeket a módszereket, ezek már mind megtörténtek Valoriánban.

Nos én, és még néhányan úgy gondoltuk, mikor valóban megjelent a színen az a 3-4 már nem is olyan kis céh, hogy nem akarunk ilyen játékkal játszani, és ilyen légkörbe érkezni ha belépünk a játékba. Ki kellett találni valami olyan megoldást, amivel mindez elkerülhető, mert ha nem, akkor már törölhetjük is a gépünkről a játékot.

 

 

Nyilvánvaló volt, hogy egy járható út marad: Szövetség. Miután a Legio-val, és a Nightmare-el is megbeszéltük a dolgokat, felajánlottuk a segítségünket a legnagyobb „kicsiknek”. Sikerült összehozni TS-en a megbeszéléseket, eleinte 2-3 kisebb céhvel, majd 1-2 hét elteltével már 5 csatlakozott. Létrejött a Valorián szövetség, a tagok: The Legion, Nightmare, HunTers, Wampire, HARCOSOK, Phalanx, Blessed, Hardcore. Persze ez sem volt egyszerű helyzet, mert ennyi célt, és ennyi embert össze szervezni, estéről estére kitalálni ki-hova-hogyan.. Megoldottuk. Minden Vasárnap KH után megbeszéltük a következő hét teendőit, alapjait, utána minden este 7-kor az aznapi dolgokat az előzőnapi események függvényében. Sokan, és sok időt töltöttek mindezzel, de a célt sikerült elérni, nagyon jól szerepelt a szövetség az esti csatákban. Bármekkora zűrzavar is volt, bármekkora erő is védte a kiszemelt területet, elfoglaltuk, és nem csak elfoglaltuk, hanem annak foglaltuk el akinek korábban a megbeszélésen szántuk (kivéve azokat az eseteket amikor a tökdobálós szövetségen kívüli céh a fenti módszerek valamelyikével elvette előlünk). Jól szervezetten hatalmas tömegekben indultunk rohamra, mindenki tudta, és csinálta is a dolgát, amit Derionban csak „Valorian csürhének” neveztek, vagy „Fantom céhek”-nek gondoltak. Ez a mai napig így van, megbeszéljük, és meg is csináljuk amit eltervezünk, egységesen együtt tudunk vonulni, gyülekezni, támadni. Nem kérdéses, hogy így jobb-e a játék, vagy a fent leírt körülmények között...

Persze mindennek ára van, és valakinek azt az árat meg is kell fizetni. Most a „nagy” céhek tagjainak kellett számtalanszor zsoldosként másokért harcolniuk egész héten, a vasárnapi KH-on ugyanígy (látszólag) másokért mentünk csatába. Hetekig ment ez így, és sokakban akik nem látták át a helyzetet gyűlt az elégedetlenség, hogy miért nem magunkért harcolunk már megint, és miért nincs napokig területünk, hetekig kastélyunk? Pedig valójában akkor is magunkért is harcoltunk, a játékért, hogy olyan maradjon ahogy szeretjük. Nem beszélve arról hogy a segítség kölcsönös volt, mert bár nem olyan erősek a kisebb céhek, de ami erejükből telt mindent megtettek hogy segítsenek, legyen szó védésről, vagy foglalásról. Így jó ez a játék, amikor egymásért, együtt játszunk, nem pedig egy eldurvult ellenséges Valoriánban próbáljuk fúrni a másik céljait.


 

Most jutott odáig a szövetség, hogy teljesülnek a kisebb szövetségeseink céljai. Szerettek volna saját logót a köpenyükre, kettőnek már meg is van, a többieknek sem sok hiányzik a 30.000 pontból. Szerettek volna saját kastélyt, és ezt is sikerült elérnünk (amennyire emlékszem). 

Eljött az ideje a következő lépésnek, most majd ők segítenek nekünk a mi céljainkban, ők jönnek zsoldba estéről estére, mint ahogy ígérték a kezdetekkor. Másképpen nem játszható már ez a játék, már olyan sok a játékos, és olyan sok a céh, hogy régen elmúltak azok az idők, mikor egy céh odaállt a kapu elé, és bent egy céh védett, vagy amikor a HunTers egymaga elfoglalta Tycot. Így van ez jól ahogy most van, egységes (egy kivétellel) Valorian áll ki esténként a Derioniak ellen, és vesz részt jó kis csatákban. Közös az érdem, és közös a siker, senki nem tudta volna egymaga véghezvinni mindezt. Itt szeretném megköszönni a szövetséges céhek vezetőinek a pozitív hozzáállását, az aktív részvételét a megbeszéléseken. Ugyanezen céhek tagjainak, hogy követték vezetőik utasításait, még ha sokszor nem is értették mit miért csinálunk úgy ahogy, vagy miért kell másnak zsoldosként harcolniuk. Külön köszönet a HunTers tagjainak, és vezetőinek, akik kitartottak, még ha néha már a tökük tele is volt a sok zsoldossággal, vagy a sok dumával. :D


 

Végül visszatérnék a címhez: Ez csak egy játék.(?) Persze hogy játék, így ahogy most játszuk egy jó játék.

 

Befejezésképpen egy idézet a kedvenceim közül:

“Nem számít a kritikus, aki rámutat, hogyan botlik meg az erős ember, 
vagy hol dolgozhatott volna jobban a tettek végrehajtója.
A megbecsülés azt illeti, aki valóban a küzdőtéren van, akinek az arcát marja a por,
az izzadság és a vér; aki vitézül küzd; aki hibázik és kudarcot vall újra és újra;
aki képes igazán lelkesedni, feláldozni önmagát és elkötelezi magát egy igaz ügy mellett;
aki jó esetben megismeri végül a magas teljesítményért járó győzelmet,
és aki – rossz esetben –, ha elbukik, legalább úgy bukik el, hogy közben nagyszerűen harcol;
úgyhogy az ő helyüket sosem foglalhatják el azok a hideg és gyáva lelkek,
akik nem ismerik sem a győzelmet, sem a vereséget.”

Theodore Roosevelt

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunters.blog.hu/api/trackback/id/tr382413061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petra24 2010.11.02. 15:28:39

@Themike: Azért poénos lenne, mivel szövetségbe vagyunk, ezért kell megbeszélnünk hogy kinek melyik terület legyen, milyen taktikával stb.. nem a tf alatt.
Igen, tényleg van a játéknak határa.
Tökdobálós esetről meg annyit, hogy vicces...
Ugyanúgy köztetek is vannak olyanok, akik nagyon komolyan veszik a játékot. Előbb körbe kell nézni. :)

Inso 2010.11.02. 15:50:23

@Themike:
hát ha szerinted korrekt dolog, akkor csak gratulálni tudok...:P mi lesz ha már nem lesz tök? megvárjátok a hógolyókat?:D
igen a cél az volt h ne a tiétek legyen több okból kifolyólag is. ne felejtsd el, h ti is tagjai voltatok ennek a szövetségnek, sőt még az ez előtti szövetségnek is. és igen lebeszéljük h kié a terület, hogy ne a saját oldalunk ellen játszunk, hanem derion ellen.
és mielőtt megint a hunters lenne a bűnős, megemlíteném, h kollektíven döntünk a többi céhvel;)

Themike 2010.11.02. 16:54:43

@Inso: Inso köszi az ötletet, már várjuk a karácsonyi eventet :D De ha lebeszéltek mindent (pl már kastélyharcot is bukni kell) akkor mondjátok meg őszintén mi izgalom van nektek a játékban?? Mert, ha feláll védeni a kree a nagy lagg miatt szinte lehetetlen megmozdulni, szal ez bukta a tf-ek alatt.. Max a kastélyharc de elég karcsú heti egyszer 1 óra izgalmas játék!

Styx86 2010.11.02. 17:59:30

@Quickhand: A vödör szenet ne pont te emlegesd.
Hónapok óta egyedül? pff..

bucsicsa 2010.11.02. 18:03:20

@Quickhand: Én sötét...
neked nem tűnnek fel a dolgok. Nálatok is ugyan úgy működik a "csorda" dolog. Csak te valami másik játékkal játszol. Tudod mit menj vissza globálra...
Amúgy nem úgy volt hogy csináltál egy magán céhet?

@LoNDoN: igen tudom, hogy egy céhet is nehéz össze tartani, minden céh vezérnek le a kalappal:)
Szerintem is megöli a játékot... nekem már nincs is kedvem after-re menni. Régebben jó volt. De majd ha meg lesz az aréna ott letisztulnak a dolgok.

xXInverXx 2010.11.02. 18:23:02

A játékban két ország harcol. A hercegek vezette céhek (kis királyságok) pedig ezen országokat kellene, hogy erősítsék. Akárhogy is nézem, az TFen és a kastélyokon mindig az első, amit nézek, hogy Valorian, vagy Derion. Nem pedig, hogy melyik céhé. Ha pedig így van, akkor már inkább szervezetten tesszük (mert mi megoldhatjuk), mivel nem áll fenn nálunk az, hogy a HunTers "ÉN! ÉN! ÉN!" játékot játszik. (de mondhattam volna TheLegion-t vagy Nightmare céheket is) A nagy névvel rendelkező céhek értékelik és elősegítik a fejlődő céhek játékát, mert tudják, hogy a céhek létszáma 100 fő. Minél nagyobb egy céh, annál több a meglátás, játék stílus és milyenség. Tehát az összes karit nem lehet egy nagy céhbe tömöríteni. Természetesen még szimpátia esetén sem mehet mindig minden rendben. De mi (közösen) legalább dolgozunk rajta. Azt hozzátenném, hogy ha értelmes emberek ülnek össze, akkor nem kell egy szövetséghez mindenkinek jobban "kockulni" csak lényegre törően megbeszélni a dolgokat, hogy mindenkinek "jó" legyen. És nem a nagy céheket kell keresnie a kicsiknek, hanem egymást kell keresni. (Mert ez az egész egy folyamat.) Köszi! ;)

Quickhand 2010.11.02. 18:30:30

na itt van Inso pl ő tud normális választ írni amiben van valami üzenete is. :] Na a gerjesztéssel felhagyva rátérek a tényleges gondolataimra. Anno én is preferáltam valorian szövetséget mikor szinte egész dél kree-s volt de másnem tyco mindig megmaradt. Az sem volt jó vagy izgalmas. Ezzel a mostani felállással se lenne problémám igazán ha ez nem menne a játszhatóság rovására mert kb erőmű kell ahhoz egy 15fps-t elérjél ahol épp nagy harc folyik. Ez nem midnenkinek van, sőt. nem hiszem újdonság lenne ez nagy embertömegnél milyen jelenségek fordulnak elő tudtátok eddig is. Nem kell arra fogni "hádde tik is mennyien ottvagytok" persze miután nem tudják védeni várakat a tömeg ellen átjönnek vagy behúzzák a szinte nemvédett várakat és ezért jönnek át hozzánk. Szóval nem is szövetséggel van bajom ha így eddigre nem lett volna világos hanem inkább a hogyannal.

Santa game over az okot nem írnám ha nem baj nem ide tartozik és amúgy sem szeretek pletykálni.Blogját egyszer láttam de inkább nem is kommentálnám annyira túlzó és elvakult volt.

Maystro szerinted idegesít? Engem soha nem zavart ha 8 pontot fel kellett áldoznom azért te fél egy órát portolgatással tölts. A nem szintlépésed egyértelmű. A válaszod ilyen óvodás szintű "tevagy a hülye" és egyértelműsíti is.

Quickhand 2010.11.02. 18:49:58

@bucsicsa: igazából nem is reagálok már "gondolataidra" bár előző hszmben megtalálod választ a csorda dologra.
A magáncéhem az 1 személyes volt miután feladtam azt a törekvésem valamivel szervezettebb de inkább összetettebb csapatmunka legyen tf-ek alatt. A lényeges gond sokkal kevesebb papunk van 80as még kevesebb ezért sokkal jobban oda kellene figyelniük (mivel ők nem kapják azt a 3-4-5k hp-t amit az ellenfél adott esetben) de sajnos erre nincs igény. Mostanság már olyan minden mindegy alapon játszok már. Nem érdekel az se igazán beszedek 60 halált egy nap miközben 2 harcossal vagy pappal hadakozok stb . De inkább csinálom ezt mint markutban üljek.

Quickhand 2010.11.02. 18:53:18

@Styx86: nem igazán értelek. Másodsorban meg barátnőd kínál meg mindig nagyfokú értetlenkedéssel preferáljad inkább ne ezt a látszatot erőltesse vagy ne sértődjön meg. nekem nicns bajom vele ő erőlteti gondolván engem ez idegesít biztos.

Styx86 2010.11.02. 19:22:15

@Quickhand: Te 100%-ig biztos vagy a preferál szó jelentésében? :) Értem, hogy mit akarsz mondani csak így...

Tőlem annyit veszekedtek, amennyit akartok, csak az életben ha egy ilyet mond valaki a páromnak azt pofán verem. Utána beszélgethetünk tovább ha ezen nem sértődik meg annyira. :D

Quickhand 2010.11.02. 19:42:36

@Styx86: ez az elvakultság. nem hiszem valakit direkt heccel a párod majd az ilyet mond neki te azt pofán vernéd (bár meg sem szólalhat mert ez utalás volt a "sötét kulabára" részemröl azóta kapja, ő választotta) ennél értelmesebbnek nézlek még attól függetlenül is volt ez a szánalmas próbálkozásod a magánéletemmel kapcsolatban.

Styx86 2010.11.02. 19:49:00

@Quickhand: Értelmes vagyok én, csak heves kicsit. :)

Szánalmas próbálkozásom a magánéleteddel kapcsolatban? Ezt fejtsd ki kérlek, mert nem tudom mire gondolsz.

Quickhand 2010.11.02. 21:47:28

"Hónapok óta egyedül? pff.." kifejted itt mire is gondoltál akkor én is. :]

Maystro 2010.11.02. 22:26:09

@Quickhand: grat az okos válaszodra nagyon. Azt tudjuk mekkora az arcod Mr Ferplay.

Styx86 2010.11.02. 22:26:40

@Quickhand: Hát te írtad, hogy "...hónapok óta a kree egyedül csinálta dolgait..."

Én arra gondoltam, hogy ez erről az oldalról nem így jön le. :) Ha úgy is van, hogy hónapok óta egyedül vagy a magánéletben, hát van ilyen...ezzel én nem piszkállak.

Amúgy a sötét kulabá, meg a rossz névválasztásodból jött. Mikor megváltoztattad a neved, valaki cseten beírta, hogy "QH nevet változtatott DarkKaluba lett" vagy valami ilyesmi, de az a lényeg, hogy rosszul írta le a neved és ezt bizony sötét kulabáként fordítottuk sokan. Ez neked nem olyan nyilván vicces... :) :P

Quickhand 2010.11.02. 23:52:04

@Styx86: ez esetben sajnálom a szánalmas jelzőt a kommetedre ténylegesen egyedül vagyok atm nem mintha gondom lenne ez ügyben csak most így jó nekem. Mentségemre csak az hozható fel soha ki nem találtam volna a szövegkörnyezetböl konkrétan mire is gondoltál és a mérsékelt második válaszod késztetett arra először tisztázzuk mire is értetted mert akkor gyanús volt ennyire rosszindulatú nem lennél. Amúgy nem vagyok sértődékeny csak rájátszok néha de egyértelműen rosszindulatból írta akkor :] Amit írtam fentebb is arra lehetett volna úgy válaszolni hogy " lehet Quick te így látod de mi ténylegesen ezért vagy azért csináljuk bármilyen hihetetlen és ez szerintünk így hogy benne vagyunk nagyobb játékélvezetet nyújt stb" vagy ehhez hasonlóan de látszik a válaszából, hogy szinte át se olvassa és semmibe nézi azt más máshogy láthatja a dolgokat.Én azért próbálok azért érvelni is mit miért gondolok úgy ahogy. Néha kicsit szélsőséges vélemény de ebben a valo oldal sincs szükében :]

Maystro te meg portolgass aztán lessed mikor stunnolnak be hogy előbújhass :]

Maystro 2010.11.03. 00:21:34

@Quickhand: Annyira hidegen hagy a szánalmas siránkozásod:) Keressed a kicsiket akiket pár lövéssel megölsz inkább és arra verd a nyálad. No komment.

LoNDoN 2010.11.03. 07:35:13

Látom ismét lesüllyedt a blog megint a ki a faszább virtuális gyerek szintre. Számomra ez a no comment.

Eredeti témához. Én sajnos azt tapasztalom, hogy sokan kimaradnak az ilyen csatákból, mert nagyon lassan fut nekik a játék és élvezhetetlen. Szerintem 80% így játszik. Pont erről beszéltünk chaten tegnap éjjel, hogy a maradék 20% is szív emiatt, mert ha nem egymás ellen harcolnak, akkor jelentősen romlanak az esélyeik. Nekem a tegnapi TF nagyon rövid volt, mert beidegelt egy pap, összes manám rá ment + mana poti, alig tudtam megölni, és nem a nagy tömegben voltunk. Esküszöm a harcosokat hatékonyabban tudtam sebezni. Szóval ez az én kedvemet nagyon el tudja venni attól, hogy valamiért harcoljak. Lehet, hogy frankó beállni 200-an egy területre, de a játék onnantól egyeseknek diavetítés, a maradéknak meg úgy kell keresni, hogy valakit tudjanak is ölni.

Inso 2010.11.03. 09:22:42

@LoNDoN:
értem mit mondasz, de úgy érzem ez nem a mi hibánk. tegnap az volt az utolsó foglalható terület, asszem tegnap előtt is. nyilván próbáljuk tartani, ha ilyen van ti is megpróbáltok védeni. vagy ilyen esetben mit kellene csinálnunk, hagyni, had bukjon? esetleg elküldeni az embereket h ne legyen lag? sztem te is érzed, hogy egyik megoldás sem járható út, ez ellen a gameforge tud egyedül tenni valamit.

SLY936 2010.11.03. 09:25:45

@LoNDoN:
Az egy helyre beáll mindenki dolog nem csak valós esemény derionban is volt rá nem egyszer rá példa... :D
A másik, hogy nekem is volt a tiedhez hasonló élményem a tegnapi tf alatt:
a ticóban a port fölötti úton vadászok felé elkezd futni LotusFire mi meg ketten utána. Utolérjük, stun és elkezdjük ütni. Már 2 perce ütjünk amikor érthetetlen okokból ELKEZD táncolni.... (és akkor ilyenkor ne menjen fel bennem a pumpa) tovább ütjük de életet nem veszt és tovább táncol. Aztán mikor egy alacsony szintű harcos odajött és stunnolt minket akkor már megmozdult és utána már sebezhető is volt.... (meg is halt :D)
Na én ezt nem tudom hova tenni.... persze nagyon vicces hogy táncol vki és ketten nem tudják megsebezni hahaha

LoNDoN 2010.11.03. 10:06:02

@SLY936:

Ezt nem tudom hogyan lehet megcsinálni, sose szoktam trükközni. Gyakorlatilag már a régi játékosok (ellenfél) közül tudom ki az akit lehet sebezni, és tudom ki az akit nem, vagy csak szenvedés árán. Zsúfolt területen ezen már meg sem lepődöm. A tegnapi eset olyan helyen volt, ahol az otthoni legszarabb gépemen se akadozna a játék (1,8Ghz).
Végülis tök mindegy, én nem hibáztatok senkit, ha úgy jött volna le, akkor elnézést, csak azért írtam le, hogy világos legyen a témához kapcsolódik, mert a "csak egy játék" erre is vonatkozik. Nem tudunk ellene tenni, de befolyásolja a játékélményünket mindkét véglet, és sokan -lehet h ez hiba, de én is ilyen vagyok- inkább nem mennek harcolni, mert semmi értelme így.

Készítek majd videót egy ilyen területi harcról majd. Akinél 1-2 fps-el szaggat a játék az szerintem meg fog lepődni, hogy jobb géppel mennyi olyan játékost lehet látni, aki szinte ácsorog (AOE közepén is), sebezni nem lehet, de nekem baromira kell fgyelni hova mozgok, mert 2-3 mp hibázás, és meg is haltam.

SLY936 2010.11.03. 10:56:10

@LoNDoN:
Az én történetem is olyan helyen játszódott amilyet te felhoztál példának... és igen, nagy mértékben rombolja a játéknak az élvezhetőségét...

Osztom a véleményed: nekem is jobb fajta gépem van és én is látok nem egy karaktert amint szalad keresztül az aoe-n és nem sebződik majd a másik pillanatban visszatért a kiindulási helyére... meg 0 élettel ott áll a kari és a lábfejét nézi stb.
Igen a pár mp-es tétovázás bárkinek az életébe kerülhet... :S

LoNDoN 2010.11.03. 11:32:24

@Inso:

Én arra gondolok pl. hogy mások is megpróbálhatnának mondjuk védeni.
Tegnapi TF: kree megpróbált védeni 1 db területet, nem sikerült. Ti védtetek 1 db területet a végén. De van 4+4 terület.
Az a baj, hogy túlerő+lag+stbstb lehet hosszútávon leredukálja a játékot olyan szntre, hogy a TF annyiból áll befoglaljuk azt ahol senki, aztán az utolsót területet meg hagyjuk a fenébe, mert úgyis játszhatatlan.
És aki TF elején hazamegy, ritkán fog visszamenni afterozni. Remélem nem így lesz.

LoNDoN 2010.11.03. 11:44:28

Tudom ez is a program hibája, mert lehetett volna úgy is megírni, mint a kastélynál, hogy ne 5 mp legyen egy foglalás, de mégis. Erről mi a véleményetek? Régen ez sokkal jobban működött. Most a nagy céheknek se lenne esélye szerintem egynél több terület tartós védésére, maradna másoknak is.

bucsicsa 2010.11.04. 22:06:46

Köszönjük a mai afthert is. A ki be portolos megidézőnek, a kis debuffolo ijász karinak, s majd annak a csopinak úgy 21:45 magasságában, aki meg várta, hogy kevesen legyünk és elsőre szét vert minket. Gratulálok a játék stílusotokhoz. Egyszerün fenomenális:D
Akinek nem inge ne vegye magára, de mindenki tudja, hogy kik voltak ott.
Szóval még egyszer köszi a Csütörtök esti afthert. S mi vagyunk a csürhe, meg a portolgatós? Mind1...

De hiányoznak a régi szép játékok....

bucsicsa 2010.11.04. 22:15:51

@Quickhand: Régen beszéltem veled normálisan, de akkor is mindig jöttek a körbe piros megkerülős, válaszaid, olvasd vissza az eddigieket...
Te is sokszor voltál sértő, még az előtt a bizonyos sötét kulabácsis eset előtt is:D
Pl.: mikor mágusmancit szidtad, de ez van. Ha nem hiszed nézd vissza.
Egyébként amit akkor írtál mágusmanciról
"nem értem egy magas szintű kari miért csinál egy stunolos karit, és azzal jönni harcolni..."
Ugyan úgy megcsináltad te is és a többiek is.

@LoNDoN: Amíg a fő ember nem dönt úgy h beruház egy nagyobb szerverre, addig sajnos, lesz lagg, s nem tudunk mit tenni ellene. Az én gépem sem bírja, biztos sokszor nem is sebeződők miatta, nem tudom, de engem is idegesít, hogy Keterben sem lehet közlekedni.

LoNDoN 2010.11.05. 07:33:21

@bucsicsa:

Párszor leírtam már, de elmondom megint. Nem új szervert kell venni, mert az nem oldja meg a problémát.

Vagy te veszel otthonra erősebb gépet, vagy átírják (optimalizálják) a kliens programot, hogy ne terhelje olyan mértékben a gépedet, mint a jelenlegi.

Szerinted melyiknek van nagyobb esélye? Remélem 3.4-ben kicsit javítanak ezen, bár ennek esélye nem sok.

Ha nem hiszel nekem, fel tudok venni neked Keterben videót ingame a tömegben, nekem 20-25 fps-el fut, akadozás nélkül.

xXInverXx 2010.11.05. 08:08:11

Sziasztok! Nekem 2 gépem van itthon. Az asztalin simán megy. Bemegyek a tömegbe, picit akad, de sebződök, ha kell, meghalok. De általában laptopról játszok. Az nem sokkal gyengébb. Keterben is van lagg. Grafikát levittem közepesre (pipálósakat kiszedtem). Játszható. Ha sokan vannak, akkor kicsit nagyobb a lagg, mint Keterben. Ha rengetegen, akkor meg még nagyobb. De én tapasztalom, hogy megyek, sebződök, meghalok. Nem azt mondom, hogy ez az átlagos, hanem azt, hogy azért nem kellenek atomerőművek a játékhoz. Egyik céhtársamnak gyenge a gépe, ő sem tud táncolni AOE-ban, csak sűrűn dobálja, de ha meghal, hát meghal.

LoNDoN 2010.11.05. 09:11:28

@xXInverXx:

Ha akadozik a játék, akkor sok sebződés (és a te ütéseid is) elvész a nagy semmibe. Mintha meg sem történt volna.

Ezzel addig nincs is nagy probléma, amíg nem használsz AOE-t, mert ugye te sem tudsz úgy ütni, de téged sem sebeznek, a kettő kiegyenlíti egymást.
AOE viszont felborítja az egyensúlyt, mert azt egyszer lerakod és sok másodpercig sebez a te gépedtől/netedtől függetlenül.
Na itt azok szívnak inkább, akiknek jól fut a játék, mert 2-3 erős AOE-ban max. 2-3 mpig élnek. Akinél pedig szaggata játék, az akar fél élettel is kisétál belőle.

De ez van, nincs mit tenni ellene, vagy megszoksz vagy megszöksz....

lala69 2010.11.05. 11:50:57

Sziasztok!
Saját tapasztalatból mondhatom,biztos
az ember gépe a nagyobb"laggforrás"!
(asszem valamelyik GoA-s blogon van is
egy konfig teszt!)
az 1,8-as géphez már le se ülök...
A 3000-es nem laggol se csata közben se ketterben.
Néha küldikor..na ezt viszont én nem értem!D

bucsicsa 2010.11.05. 13:22:29

@LoNDoN: jó mindenhol el mondtad.
De nem kell ilyen hangnemben beszélni. Tudom, hogy nem jó a gépem, észre vettem...

bucsicsa 2010.11.05. 13:23:45

Ja ezért jöttem:D
Ezt lesd meg: www.youtube.com/watch?v=WQ4uTUclnqM

Köszi Petra:D
Nagyon ügyes vagy:D

LoNDoN 2010.11.05. 13:58:15

@bucsicsa:

Milyen hangnemben? :D Egy tényt közöltem, semmi egyéb. Kiteszteltem, tudom.
Engem nem érdekel, hogy ki milyen gépet engedhet meg magának, az máshova tartozik.
Túl érzékeny vagy!

LoNDoN 2010.11.05. 14:05:12

A youtube-ot majd este megnézem ha nekem szántad, most nincs rá lehetőségem.

Egyébként a szaggatás témához még: Más konkurens MMORPG játékokat is megnéztem (kettőt) és tömegjeleneteknél komoly belassulásuk volt azoknak is. A WoW szebb, fejlettebb grafikával, látszik, hogy jobban fejlesztik, több pénz van rá, de lefogja az is a gépet adott szituációban.

LoNDoN 2010.11.05. 16:17:17

Tetszik a video, nagyon profi. A zenei választás különösen. Grat.

LoNDoN 2010.11.05. 16:28:59

Jah Petra, ha meg van még a projekt a forrás állományokkal, és szeretnél beletenni esetleg több harcot (TF vagy kastély), akkor keress meg emailben vagy hivatalos fórumon PM-ben, és veszek fel anyagot hozzá GM karakterrel előre legyeztetve, amilyen felbontásban és beállításokkal szeretnéd max.1680x1050-ig.

Petra24 2010.11.05. 17:07:58

@LoNDoN: Köszönöm szépen. Örülök, hogy felajánlottad a lehetőséget, amint lesz hozzá energiám meg újra kedvem csinálni videót, akkor majd PM-be folytathatjuk. :)

LoNDoN 2010.11.05. 17:18:24

Oké, akkor keress meg, ha majd aktuális lesz! :)

bucsicsa 2010.11.05. 21:36:23

Petra a mi kis művészünk:D

AxxE · http://axxe.hu/ 2010.11.06. 08:45:24

Kitettem a linkek közé, jobb oldalon a "Videók és Képek" boxban.

Quickhand 2010.11.06. 19:07:00

annyira nem rossz tényleg de ami ténylegesen nagyon bejött amikor 2 harcos lassitást nyom egymásra és úgy nyomnak aoet. tiszta matrix meg kellett volna forgatni :D

Walthor 2010.11.07. 16:32:28

QH üzenem a kis csicska kratyoginak, bár jobb szeretném személyesen átadni neki, de tartok tőle, hogy ahhoz túl gerinctelen, hogy egy másik ember elé merjen állni!
Ettől függetlenül az üzenet mindenkinek másnak is szól, teljesen mindegy, hogy derioni vagy valoriani: TP-potis karaktert nem baszogatunk!!!
Bár ezt ahogy látom a kis nyomorult kraty nem képes betartani!!!
Érdekes, hogy emberként gondolkozva Én nem támadtam meg soha egy olyan karit sem aki a pénzét TP potira költi, inkább elmegyek onnan hagy használja ki mind a 4 órát!
A war azért van, hogy ott gyilkoljuk egymást!
Ennyit szerettem volna közölni és ha valaki szeretne véleményt nyilvánítani ezzel kapcsolatba annak szívesen megadom a címem! Szeretettel várok mindenkit!

krattyogi 2010.11.07. 18:59:54

@Walthor: Te is ugy rinyalsz mint egy fürdüs kurva

Walthor 2010.11.08. 07:06:38

Kedves kis nyomi kraty!
Ha érdekel mondom a címemet és ez a "fürdős kurva" (mert így írják helyesen) téged asszonnyá tesz! Persze ha van némi bátorságod meglátogatni!
Ahogy elnézem te inkább egy szájberhős vagy nem több, de mit várok egy kis pöcstől?!
Üdv az új kastélyunkból!

fülig 2010.11.08. 13:22:52

Sziasztok!

Csak egy észrevétel a TP potis legyilkolászáshoz. Egyet értek Walthor-al, de...Nagyon hosszú lenne a lista azokról a valokról akik a 71 es iraton életem első TP italából hagytak fél (!!!) órát fejlődni. Ideges voltam? Mint állat...Ide jöttem gyalázkodni? Nem. Miért ? Mert beláttam h valszeg a kisebbségi komplexust, Egot, gyerekkori sérelmeket (ami 30 év alatt vagy 10 éva alatt felhalmozódott)nem tudom kompenzálni sehogy (meg ugye lehet h csak bal lábbal kelt fel...) egy biztos nem szép dolog csinálni(próbáltam virág nyelven írni a hölgyek kedvévvért:D). Sőt amikor történt az eset és velem szemben ült volna a játékos lehet h adtam volna neki egy atyai pofont, de ennyi el van felejtve én nem bántom ezután sem azokat akik potiznak mégha ez nekem nem is adatott meg...
Viszont az itteni üzengetős stíluson sztem lehet még csiszolni egy kicsit, persze ez mindkét ország képviselőire mondom. (és igen még lehetne szaporítani a nem túl korrekt játékstílusokat pl: ki be portolgatásokat, amint azt fentebb is írták névvel együtt, de minek, akire vonatkozik azt úgy sem érdekli, mint kiderült, aki meg értené az meg saját maga miatt amúgy is tisztességesen játszik...

Petra24 2010.11.08. 14:23:29

@fülig: Igen, igazad van. Én is így vagyok vele, aki potizik azt nem bántom. Azt hittem, hogy azért vannak olyanok, akik ugyanúgy tiszteletbe tartják a másikat, ahogy az illik. Sajnos... mindkét oldalról vannak ilyenek! Leginkább arra kényszerül az ember, hogy a társát hívja segítségül, de még az sem hatásos. Sőt! Az "ellenfél" ezt a helyzetet megduplázza azzal, hogy odahívja az ismerősét azzal, hogy: "Na fene gyere bajtársam, öljük meg ezt a két jó madarat, mert megöltek ketten engem." Nem is az, hogy: "Úgy tűnik nem bírok el velük, inkább hagyom őket békén, elfutok mellettük, hátha nem bántanak." Sok embernek eléggé rosszul jár a felfogása.. ;) Pedig a nálam kisebb szintűnek a 4000 valamennyi életéből már csak 18 maradt, meghagytam, fusson basszus, ne haljon meg.. de tovább lőtt. Én meg nem akartam meghalni, ezért megöltem... nem értem az ilyet. Eléggé vannak ilyen... Elvont elméjűek. Mondanék egyet-kettőt....

krattyogi 2010.11.08. 17:30:57

@Walthor: ismet bemutatkozik egy szajhös.Nevetseges vagy,ilyenkor csak nevetek a szanalmas kis probalkozasaidon.Ha figyelmesen elolvastad volna hogy mit irok biztos eszrevetted volna hogy nem nagyon vannak benne ekezetek vagy ha vannak akkor azok rövidek.NYOMI

krattyogi 2010.11.08. 17:52:09

@Petra24: "Na fene gyere bajtársam, öljük meg ezt a két jó madarat, mert megöltek ketten engem." Nem is az, hogy: "Úgy tűnik nem bírok el velük, inkább hagyom őket békén, elfutok mellettük, hátha nem bántanak."
Ezt biztos nekem szantad.Eknaton is atjött beszelgetni hogy mi legyen veled es o is latta hogy mikor irtam hogy meghaltam az azert törtent mert mirmurt nem vettem eszre,de elötte mikor mar ketszer meghaltatok akkor nem volt baj hogy egyedül voltam meg hogy ti ketten,de mindegy.
Amugy grat a szülinapodhoz eddig ugy tudtuk csak 14eves vagy de mondtak hogy mar 15.-be vagy.

Petra24 2010.11.08. 18:16:03

@krattyogi: Hát azért hogyha belegondolsz nem mindenkinek vannak 20-as cuccai. :P Erre írtam, idézem:
"Leginkább arra kényszerül az ember, hogy a társát hívja segítségül, de még az sem hatásos."
Ne mondd, hogy te nem tennéd ezt. Ugyanúgy a ti oldalatokról, és tőlünk is van erre példa.
24.-én töltöm be a 15-öt. :)

krattyogi 2010.11.08. 18:37:43

@Petra24: Persze hogy igy tennem ez a termeszetes.
Akkor eknaton tulzott a koroddal :P

Petra24 2010.11.08. 18:46:33

@krattyogi: Eknaton nem túlzott, csak 2 hetet. :DDD :)

Quickhand 2010.11.08. 19:13:19

amúgy is azt írtad fürdüs :p

Eknaton 2010.11.08. 21:17:33

@krattyogi: jolvan na :) meg durvan 2 hét,már rálehet mondani h 15 :P

krattyogi 2010.11.08. 22:04:21

@Walthor: Mit kezdjek a szaros címeddel?Küldjek szerelmes levelet, azt várod?
Mit is tisztáznál?Mi volt a sérelem?
Megöltelek egy játékban!!!Te kezdted a szájhősködést én csak válaszoltam,de úgy látom olyan kemény lehetsz ,mint a fagyott kutyaszar.Meg minek is menjek oda egy gyerekhez,egy normális felnőtt ember nem vagdalózik ilyen kijelentésekkel.Talán majd érettségi után benő a fejed.

Ma pl. tf-en nem is láttalak csak egyszer azt is Gebrában a port feletti kiugrón kuksoltál.

Walthor 2010.11.09. 07:43:19

Ennyit egy 20-on x éves kis szarkupacról aki csak a gépe előtt meri kinyitni a pofáját!
Az,hogy a játékban megöltél vajmi keveset jelent a számomra, a pofámat azért nyitottam ki, mert a céhtársamat basztatjátok amikor TP potizik,tudtommal az íratlan szabály az, hogy ilyen helyzetben nem támadjuk a másikat!
Egyébként egy olyan ember (bár lehet ez sértő az emberiségre nézve) aki a játékban éli ki ferde hajlamait, annak a véleménye semmit nem számít!
Az érettségim meg már akkor megvolt amikor te még a homokozóban nyomtad a formákat!

krattyogi 2010.11.09. 18:27:45

@Walthor: Sajnos tényleg idióta vagy mást nem lehet rád mondani.A legnagyobb problémád az volt, hogy Te tp potiztál csak most már "céhtársaim" miatt van,na de mindegy.Semmilyen íratlan szabályról nem tudok kérdezd meg axxet vagy bármelyik régebbi játékost hogy mi volt amikor mi fejlődtünk vagy, hogy ne menjek olyan messzire vissza mikor 76ról kellett 80ra fejlődni.Bejött 4-5 ember vagy egy céh védeni EGY játékost.Bár Te nem hinném hogy olyan fontos lennél nekik hogy ezt veled megtegyék lehet ez a problémád.

Attól még,hogy próbálod sértegetni a másik embert Te ugyan olyan faszkalap maradsz mint amilyen a való életben is lehetsz,amúgy meg élvezem a szánalmas kis próbálkozásaidat,jókat röhögünk rajta a többiekkel.

Walthor 2010.11.09. 19:31:13

Ha az emlékezetem nem csal én soha nem TP potiztam, mert így is ugyan olyan jól tudok fejlődni! Igaz van egy poti a táskában de nem használom fel!
Fél év kihagyás után jöttem vissza a játékba és megkérdeztem , hogy mik a változások, akkor mondták, hogy nem szoktunk senkit baszogatni aki TP potizik, mert józan paraszti ésszel felmérve, nem játszunk senki pénzével!
Ha lett volna annyi merszed, hogy idedugd a képedet akkor tudnád milyen vagyok a való életben, de sajna erre nem vetted a fáradtságot!
Hogy miért ezt egyedül te tudod!
Ja csak annyit, hogy ezen az oldalon meg rajtad röhögnek:D

krattyogi 2010.11.09. 20:14:29

@Walthor: Kis hazudós,biztos más volt a karaktereddel mikor a nyugodt erdőnél tp potival megöltelek valamelyik nap.Józan paraszti ésszel aki játszik elfogadja a játékszabályokat és abban az van hogy lehet ölni.Minek menjek oda?Otthon is tp poti van rajtad?Biztos azok röhögnek akik rendszeresen átjönnek beszélgetni derioni karival.

Fasza volt a mai tf amúgy. :(

Walthor 2010.11.09. 20:53:18

Legközelebb ha valamit írsz előtte tájékozódj! Vagy legalább nyisd ki a szemed és láss!
Visszatérve az előző leveledre, én soha nem hívok segítséget, max én megyek ha kell valakinek! Nem szoktam sírni ha megtámadnak!
Az, hogy megölnek benne van a játékban soha nem érdekelt, minden hónapban pozitívan zárom EP pontokban:D

Dene 2010.11.11. 04:50:42

Azért kicsit fura.. Kiváncsi lennék a valóságos életben, egy olyan ember aki a képét se vállalja fel az internetes portálon, mit érhet. :) Érdekes belegondolni arctalanul dobálózni a szavakkal, mondatokkal, ezzel a gyere ide ahol lakok megverlek szöveggel:) Walthor pajtás azért belegondolhatnál:) Mit vársz Krattyogitól, mikor az arcát se vállalja fel:) biztos most kamaszodik sok a pati:)

Sneaky 2010.11.11. 10:38:10

Egyre inkább az a véleményem, hogy össze kellene hozni a valódi életben egy igazi tf-et :P. Kíváncsi lennék a végeredményre.... Egy biztos, a lagg kizárt és portolni sem lehet:P.

AxxE · http://axxe.hu/ 2010.11.11. 10:46:10

Nekem meg egyre inkább az a véleményem, hogy:
1) Szájkarate, és semmi értelme.
2) Nem tartozik a tárgyhoz, és elmentetek személyeskedésbe csúnyán.
Ezért arra kérnélek benneteket (mindkét felet!) hogy álljatok le, és ha nincs semmi a témához kapcsolódó véleményetek, akkor ne írjatok ide!
Ha meg mégsem bírjátok megállni, akkor használjátok az e-mail küldés opciót! (kattints az érintett nevére, és ott felajánlja az Inda a lehetőséget.):D

Köszi!

Sneaky 2010.11.11. 11:00:09

Rendben, nincs több off. Csupán arra gondoltam, egy-két forrófejű embernek jót tehet a felgyülemlett feszültségek levezetése. Sőt! Le is jöhettek a termembe igazi harcot vívni MMA, K1, Muay Thai szabályrendszerek szerint. Aki bemondja, hogy GOA, annak ingyenes az első tréning :D. Akit érdekel PM. Még valami: a férfiak legyenek férfiak, a nők pedig nők. Köszi!

ON

Walthor 2010.11.11. 16:28:22

Igazad van AxxE egy kicsit elszaladt velem a ló! Utólag is elnézést kérek minden blog olvasótól!

AxxE · http://axxe.hu/ 2010.11.12. 21:12:08

Lenne egy kérdésem a Derioni játékosokhoz:
Mondja már meg nekem valaki, mit csináltok amikor vége a TF-nek?
Mert már halálosan unalmas 30-40 percet (az a minimum, volt már 1 óra is) álldogálni, mire megjelentek. A játékosok 80%-a inkább elmegy családi életet élni, vagy aludni, mert nem bír várni annyit.
Komolyan kérdem, mit lehet csinálni ennyi ideig?

LoNDoN 2010.11.12. 21:38:52

Szerintem túlerő ellen senkinek nincs kedve halni és inkább mással foglalkozik.
De lehet, hogy tévedek.

SteveDelgado 2010.11.12. 22:42:35

@AxxE: Komolyan szólva, azt amit ti is csináltok, amikor kiegyenlítődnek az erőszviszonyok... Mindenki elmegy másfelé molyolni, pecsétezni, mobozni, v. csak egyszerüen leül chatelni otthon a többiekkel. Ritka az olyan eset, amikor kialakul egy KF-hez hasonló létszám/erő viszony, amiben van értelme a harcot felvenni. Azon kivül csak vágóhíd effektus az egész... Tudom rosszul esik a könnyü ep hiánya, de sajnos ez van.

Mellesleg amig nekem sem lesz egy "NATO" gépem, még a kiegyenlített helyzetekben sem igazán tudok úgy teljesíteni, ahogy szeretnék, mert elveszek az oltári lagg-ban. Még akkor is gondba vagyok, ha csak a csata szélében akarok mozogni, ahol talán kevesebb, a néhányunk életét jelentősen megkeserítő lagg, mivel ott is szintén fennáll a fentébb vázolt helyzet egy afteren. 2-6v1 fellállásban semmi esélyem, ugyanis átlagban ennyien esnek nekem. Az íjászok meg olyan előnyben vannak az én pap kasztommal szemben, hogy ott még 1v1-ben is jelentös bajban vagyok az átlagos páncélzatomban.

A kérdésedre tehát részemről ez a válasz.

Walthor 2010.11.13. 10:20:15

Épp ma történt meg velem, persze ez számomra nem hihetetlen:D, hogy bent voltam a 78-as pap karimmal iraton!
Küzdöttem serényen amikor megjelent egy szép szál Derioni 80-as szinten és úgy gondolta nekem támad! Persze ez benne van a játékban, és ezért nem is szoktam használni TP potit, mert tök felesleges a sok zaklatás miatt!:D
Na mindegy visszatérve nekem esett e bátor Derioni ezerrel! Mit ad isten legyőztem! Tudom hihetetlenül hangzik de így volt! Na erre kicsit később megjelentek 2-en és simán legyalultak:D
A kis bátrak:D Gondoltam nem szórakozok átmentem másik területre, na ott rögtön ketten estek nekem, igaz nem 80-as karikkal:D Megöltem nagy védekezésemben mindkettőt! Nem hiszitek el mi jött ez után!:D Csupán négyen jöttek ellenem, gondolhatjátok legyalultak pillanatok alatt:D Ezt csak azért bátorkodtam megírni, mert nem is olyan régen azt mondták rám, hogy állandóan segítséget hívok ha megölnek!
Nem sértésnek szántam ezt a kis irományt!:D

LordJoey 2010.11.13. 18:37:35

Üdv!
Hogy miért nincs derioni a tf-ek után?
Sokan úgyvélik, hogy a valorian oldalon játszó játékosok állománya többszörös túlerőben van. Vannak ugyan, olyanok akik kezdik azt hangoztatni, hogy 30-40 ember csupán az elöny (melesleg az majdnem egy kf-es csapat, pláne ha az a 30 fö 80-as) és a túlerövel szemben minek álljanak ki, ha ugyis tudják mi a vége...(mészárlás) ezért inkább hazamennek, moboznak, csevegnek, stb. Mert halálosan unalmas, ha minimum 5-en lőnek rád egyszerre és nem akkor amikor már hazamentek sokan, hanem amikor még nagyjából mindenki ott van, tehát valószinüleg, mint ahogy a chat-ekben is olvasni mindenkire többen támadnak egyszerre töletek, tehát akkor ezekszerint nincs elég célpont, vagyis mégiscsak van létszámfölény...(ez öngerjesztő folyamat, mert ahogy tünedezik a sereg, egyre nagyobb az amugy is vélt vagy valós ember fölény az ellen részéről)
Azért késöbb visszatérnek egyesek, gondolván, hogy a többség megunja a várakozást és csökken a létszám odaát is. Azért a kree ebben kitünik a többi közül, mert nem egyszer maguk mennek elszórt segítséggel afterezni, de egy idő után ők is megunják (érthetö módon) a magányos harcot. És persze ott vannak a valorian porthuszárok, ők is elveszik a kedvét az embernek a csatáktól. Nyílván vannak derioniak akik átvették ezt a fajta khm.. "harcmodort" tőletek, én is alkalmazom néha amikor már sokadjára támadnak rám portból...(de amit lehet nektek, miért ne lehetne nekünk is?)
És persze a LAG...

LordJoey 2010.11.13. 18:41:52

Ja Steve! nem NATO, hanem NASA gép! :D

LoNDoN 2010.11.13. 20:24:26

@LordJoey:

Sajna a dolog ott áll, hogy TF-en is egyre kevesebb embert látok részt venni, nem hogy afteren... ^^

Petra24 2010.11.13. 23:03:12

global.4story.com/community/screen/list.asp

Nesztek, legyen valami jó téma. :P
A harmadik királyságról miután QH is írt a fórumra, én is elkezdtem keresgélni kíváncsiságomba. És tényleg :D nagyon vicces, találtam egy videót amire full azt hittem hogy tuti kamu, erre nem, legalábbis a képek alapján, ez-e:

www.gametrailers.com/video/new-mounts-4-story/704793

Mi még csak a 3.4-es patch-et várjuk sajna. :D Ugyan én nem a globálrol jöttem, nem is akarok oda karaktert csinálni, nem akarom magamnak lelőni a poént, hogy milyen lesz nekünk a kövi patch is, de már olyan sok mindent meséltek róla hogy tényleg érdekel már nagyon.. :)

Walthor 2010.11.14. 06:59:13

@LordJoey: Szia!
Ne haragudj, hogy ezt írom de a portharcot (jelen személyem) először derionitól láttam, persze ez nem azt jelenti, hogy a ti oldalatok kezdte el! Azt, hogy ki kezdte lehetetlen kideríteni!
Ami viszont engem zavar (derioni oldalról) az az, hogy tf kezdete előtt pár perccel vagy 10-15 önfeláldozó deri felrohan az őrhöz meghal, mikor elkezdődik a harc kinyitják a kaput rögtön ébrednek! Hát el nem tudom képzelni, hogy ennek (azon kívül, hogy területet tudnak foglalni) mi értelme van!

Styx86 2010.11.14. 10:14:19

@Walthor: Mentségükre szóljon, hogy legalább nem beloggolnak a sárkányhoz. Valóban nem túl elegáns megoldás, de legalább nem inkorrekt.

Walthor 2010.11.14. 10:37:56

Na drága deioni oldal!
Elhiszem, hogy mindenki védi a saját oldalát, de legalább a matek fogalmával (itt GuardianZen-re gondolok) lenne tisztában egy két ember!
Csak, hogy értsétek: ma iraton először ketten mentünk be kettő ellen! Eddig tiszta sor! Majd derioni oldalon hirtelen hárman lettek! Még aránylag úgyis tudtuk tartani magunkat! Na erre megjelent a negyedik is! Természetesen hívtunk mi is "egy" embert, így 4-3 ellen voltunk! Sima ügy volt! mit ad isten megjelent még egy derioni a gyengébbek kedvéért 5-3 ellen! A központban találkoztunk két valorianival, csatlakoztak Ők is, még mindig matek 5-5 ellen! természetesen cafatokra szedtük őket! Hihetetlen dolog történt ezután a derik hirtelen 8-an lettek. Majd miután szétvertek minket és nem hagytak írni (de ezt lassan megszokom:D), elkezdek (itt megint GuardianZen-re gondolok) írogatni, hogy mi "is" csak akkor vagyunk bátrak ha túlerőben vagyunk! Természetesen nem tudtam válaszolni a fent említettek miatt!
Csak ennyit szerettem volna közölni, természetesen nem sértésnek szántam ezt sem csak mint tényt gondoltam megosztom azokkal akik olvassák ezt a blogot!:D

LordJoey 2010.11.14. 11:09:44

@Walthor: Szia! :) nem haragszom meg semmiért, nem kell nekem a gyomorideg! :)) Nyilván te derionitól láttad a portharcot, mert valorian téged nem támad meg ugye... mivel senki sincs fent a játékban folyamatosan 24 órán keresztül, nehéz megállapítani ki mit kezdett a másik oldallal szemben először. Minden lépés egy válasz lépés a másik viselkedésére. Akár függetlenül is kialakulhatnak ugyan azok a dolgok párhuzamosan több helyeszinen, külömböző helyzetekben. Éppen ezért a legnagyobb baromság kijelenteni, hogy "én tudom, hogy ök kezdték"
Magyar szerver, magyar játékosokkal, magyar mentalitással.. még magunkat sem bírjuk néha elviselni...:))
Ami a kis csetepatékat illeti pl. titkoson, volt már olyan eset is, nem egy, hogy túlerőben voltatok, aláztatok is, és még csatlakozott hozzátok jópár játékos a mészárlás kedvéért. Assz'em ezt így kell elfogadni.
Persze ha mindenki belátná, hogy ezek a dolgok velejárói a játéknak, nem lenne létjogosultsága az ilyen blogoknak, mert üresek lennének! :) Bár vannak olyan dolgok, például a fejlesztés, ami nagyon hasznos a kezdőknek.

LoNDoN 2010.11.14. 19:25:41

@LordJoey:

"Magyar szerver, magyar játékosokkal, magyar mentalitással.. még magunkat sem bírjuk néha elviselni...:))"

Külföldi szervereken -nem feltétlen GoA-ról beszélek, de ebből a szempontból lényegtelen- éppen ugyanilyen a mentalitás, sőt ahol több pénz van ott még olyanabb...

LordJoey 2010.11.14. 23:02:04

@LoNDoN: Azt mondod ott is megy a megverlek ha megtalállak párbaj?
meg a gyülölet az ellenfelek iránt?
(végülis, emberi tulajdonság néptől függetlenül)
Az meg utópia, hogy a játékos sikerei alapján jusson jó fegyverekhez, páncélokhoz egyedi dolgokhoz varázslatokhoz az NJK-któl, ne pedig a játék üzemeltetöitől véve...
mert valóban a pénz a méreg itt is.

LoNDoN 2010.11.15. 07:37:54

@LordJoey:

"Azt mondod ott is megy a megverlek ha megtalállak párbaj? meg a gyülölet az ellenfelek iránt?"

Jah ezt nem tudom. Azt hittem a kéregetésre, anyázásra, '10-en megyünk 1-re egyébként elfutunk'-ra gondoltál, mert abból bőven van.

Amit te mondasz, az szerintem nem hovatartozáshoz, inkább a gyenge idegrendszerhez kötődik.

Inso 2010.11.16. 10:44:47

Hy!

Akinek az elmúlt 1 hétben gondja volt a Tf ideje alatt a netkapcsolatával, és UPC, annak sikerült vmi megoldást találnia? én már újratettem a játékot, de kb 7órától 9óráig vmiért teljesen játszhatatlan a játék, utánna meg semmi gond. ja és nem csak a tf területeken, pl a 2.csatában is csak állok és nézem ahogy köröznek a mobok körülöttem.

LoNDoN 2010.11.16. 13:48:14

@Inso:

Hali!

Fórum hírekben kikerült egy info erről. Semmit nem tudsz tenni a várakozások kívül :S

krattyogi 2010.11.16. 19:27:43

@Inso: Hali Minden szar sőt egyenesen borzasztó.Remélem mihamarabb megoldódik.

Inso 2010.11.16. 21:33:11

igen azóta én is olvastam.
viszont ma war alatt nem volt gond legalábbis nálam, előtte ledobott párszor de warra helyreállt.

Styx86 2010.11.17. 20:35:49

Hát én előre is bocsi mindenkinek, aki emiatt a szar miatt nem tud normálisan játszani ellenem.
Nem tudod, hogy kívülről, hogy festhet a működésem, de innen nézve érdekes. Szerintem nem is nagyon jövök addig warra, amíg ez van.

xXInverXx 2010.11.19. 03:17:59

Üdv mindenkinek! Portharccal kapcsolatban. Azzal nem fog megszűnni, ha azt mondja mindenki, hogy ha ők is, akkor mi is. Ezzel láncreakcióban mindenkét oldalon halmozódni fognak szerintem. :) mondjuk nem nagyon izgat, amikor csak lehet, én távol maradok a portoktól. Az meg, hogy melyik oldalon gyűlik fel a nagyobb tömeg, az sok mindentől függ. Bármilyen helyzetben. Én voltam mindkét oldalon. Mindkét oldalról nézve a másik van többségben. XD Lehet mindig rosszkor vagyok rossz helyen. :P Csak mondjuk Valorianban összeállunk és nem szétszéledünk. Páran war után már boltban kérdezgették is, hogy merre lesz az after. Az elején még működött és abszolút nem hentelés szaga volt a dolognak. Egy ideig tudott menni az, hogy harcolunk egymás ellen afteren. Talán rosszul gondolom, hogy azért nem jön a "nagy átlag", mert már nem az van, hogy lekapdossátok a karikat egyesével? Ha összeállunk, akkor már a sokak hiénaharcmodora nem bevethető ugye? :P Tudom, hogy mindkét oldalon vannak surmók, de próbáljunk meg korrektül játszani. ;) Gebrában van hely is (de akár Ardirban is), hogy szétszéledve harcoljunk egymás ellen. És akkor nem lesz akkora lagg, mint mondjuk Tyvoban a hídon, vagy abban a hessedi kis völgyben. Akinek a hszemből nem inge... ;)

LoNDoN 2010.11.19. 08:40:24

@xXInverXx:

Jelenleg átlag 1,5x több lvl75-80 közötti aktív (napi szintű aktivitás) játékos van a valorian oldalon. Ez nem légből kapott vagy kitalált info. Ebből következtetek arra, hogy alacsonyabb szinten is megmarad ez az arány. Hogy ez miért van, azt én nem tudom, de bizonyos hullámzás megfigyelhető. Volt ez már fordítva is.

Úgy tudom, a regisztrációk száma is több ott, de az persze nem mérvadó, mert nagyon sok az inaktív.

A kiegyenlített PvP-t egymás ellen én is nagyon preferálnám, de ez afteren nem fog összejönni soha, mert aki ott van az részt vesz a harcban, függetlenül attól mennyi az ellenség és mennyi a barát, és oda megy, ahol biztonságosabban érzi magát -értsd nem egyedül van-, a nagy létszámfölény ellen harcolni meg senki nem fog, mivel ha pici siker vagy esély sincs arra, hogy győzz, akkor inkább más értelmes szórakozást találsz magadnak, mert folyamatosan halni nem szórakoztató ;)

LoNDoN 2010.11.19. 08:43:31

Jah az kimaradt, hogy az aktivitási időt délután 16-22-ig értem, de mivel ebben az időben van a TF is, így a többi annyira nem lényeges a tömegharcok szempontjából.

Styx86 2010.11.19. 11:13:59

@LoNDoN: Így van ez amcsin is. Egyszer Derion van torony magas előnyben, máskor Valrian és van amikor egál. Nem tudom mi dönti el, de maga az élet is ilyen. Egyszer fent, egyszer lent. :)

fülig 2010.11.25. 09:51:11

Bocsánat hogy ezt írom de ez a VaszilijZajcev mekkora egy surmó. Sosem unja meg hogy leöljön titkoson. Hiába akar fejlődni az ember jön le öl és még örül is neki gondolom. Hiába mobozik az ember békésen oda jön vagy jönnek
(inkább többen) Gusztustalan az ilyen az meg hogy még ilyen nevet ad magának pláne, forog a sírjában szegény...

LucB 2010.11.25. 10:18:17

@fülig: Nem is tudom fülig.... Azert nem olyan egyszerü ez a kerdes, hiszen ez egy haborus jatek ellensegekkel es nem egy bekesen fejlödgetös..
Szerepjatekkent lehet talan a legegyszerübben felfogni. Felfegyverkezve setalgatsz egy erdöben es hirtelen eszreveszed, hogy az ösi ellenseg eppen szarvasra vadaszik vagy fakat vallogat nyilvesszöhöz, nyilpuskahoz. Te nem tamadnad meg, miközben tudod, hogy kicsivel kesöbb, majd az eppen ott talat fabol keszült nyilpuskaval fogja sok-sok baratodat megölni vagy az ott "bekesen" elejtett szarvas husabol jut energiahoz a böreböl pedig vedöruhahoz, hogy levadasszon Teged es tarsaidat? Ketlem! Az elsö adando alkalommal megtamadnad. Nah, ha igy fogod fel a jatekot, akkor mar mindjart nem is olyan surmosag tamadni es fejlödest gatolni....
Ha emberi szemszögböl nezed, hogy ez csak egy jatek es miert kell masnak kellemetlen perceket okozni, pedig ö csak bekesen mobozni akar, akkor igen, surmosag.. DE ez nem az a jatek :)

fülig 2010.11.25. 10:40:36

@LucB: Persze értem amit ilyen szép virág nyelven írtál, ...de: sztem vannak bizonyos erkölcsi kérdések is itt(lehet ezzel nem sokan vannak így, de nem baj ettől szép ez a játék is). Nem az a baj h leölnek sokszor előfordul 71 es iraton hogy össze jönnek mind a két oldalt sokan (igaz nálunk vhogy mindig kevesebben de ez van,így is élvezetes)és sztem jó kis csaták vannak általában a 2. port körül. DE én nem tartom sokra azt az embert aki hobbit űz abból h a másikat leölheti miközben ö fejlődni szeretne (és nem Ő zaklatja esetleg Őt). Te erre azt mondod h ez a játék lényege, persze de mintha fentebb azt olvastam volna h pl. potizás során se öljük egymást... Miért is hiszen abbol az elvből kiindulva amit nekem irtál, akkor gyorsabban fejlődik és gyorsabban fog téged jó eséllyel kinyírni. De a potizásnál is van sok sztori..pl:. Megyek Csodáló erdejébe látom Fizikus ott potizik , nem bántom pedig volt rajta vagy 8 mob, mentem inkább Kősirba, 10 perc múlva Fizikussal az élen (és még egy ijász) jönnek és leölnek... Hogy miért? Gondolom amit te írtál nem jó ha én is fejlődök nem csak ö(k). Semmi baj én továbbra is hagyom a kisebb valokat fejlődni ha úgy jön ki a lépés, hogy tudjunk egymással jókat harcolni akár a titkoson vagy később máshol, és ne a mobok között acsarkodva kelljen egymást öldökölni és direkt azt nézni h kinek tudok a 80 as karimmal borsot törni az ora alá...

LucB 2010.11.25. 11:04:43

@fülig: Sorry Fülig, de en azt sem tudtam, hogy melyik birodalmat erösited es azt sem mekkora a szinted... valahogy nem igazan figyelem egyik nemzet karaktereinek nevet sem. Nyilvan van par, akit "akaratlanul" is ismer az ember (war, after), de a többseget nem.
Nem ertetted meg annak a lenyeget, amit probaltam leirni, de nincs ezzel semmi gond. Engem meg egy derioni karakter sem latott ugy, hogy ö higgadtan mobozgat en pedig rarontok, tehat nem veszem magamra, amit sugallni szerettel volna :) Valtig allitom akkor is, hogy NE menjen titkosra fejlödni (föleg 71-re es majd 81-re, de szerintem a 31-et is hagyja ki sürgösen!) az aki ebböl a jatekbol erkölcsi kerdest csinal! Vannak pecsetek, csinalja azt. Az, hogy TP poti van valakin, nem kifogas, attol meg nem kötelezö fejlödni hagyni, egyenileg eldöntheti mindenki.
Nem tudom mikor lettel 80-as, tenyleg, DE javaslom kerdezd meg mi volt titkoson, mikor anno bejött a pecssss es 76-rol mindenki megindult 80 felé... egyetlen aldott lelket sem erdekelt, hogy kin van tp poti titkoson... 8 jatekos "örzött" 1-et, hogy az fejlödhessen (ez mindket oldalon igy volt es szerintem most megint igy lesz).
Azt mondod, hogy Te is szereted a jo csatakat 71-es titkoson. Szerinted azok honnan indulnak?? Pontosan onnan, hogy valakik valakit nem hagytak fejlödni, az hivta a cehtarsait, baratait, erre az ellenoldal is felfegyverkezett es jött az is. Ilyenkor teljesen mindegy melyik oldal kezdte! (Nyilvan derion meg van gyözödve rola, hogy a valosoknak hobbi ez, de valorianban pedig pont az ellenkezöre esküsznek)
Szoval, ha fejlödni szeretnel vagy mobozgatni csupan, akkor azt ne titkoson tedd. Ez az irat direkt erre lett kitalalva! Nem "ingyen es ajandekkent" lehet ott gyorsabban fejlödni, nem veletlen, hogy többet dobnak a mobok. Valamit valamiert! Es igen, az uj pecccs utan meg kielezettebb lesz a helyzet...

fülig 2010.11.25. 11:32:58

@LucB: Tényleg nem értjük egymást, de nem feltétlen az volt a célom h Te megértsd hanem hogy a többiek (is)...Amúgy még nem vagyok 80 an (77) de én is pontosan tudom mi volt korábban 71 en nem kell megkérdeznem a többieket most is az van védik a 80 asok a "kisebbeket" h ne hogy leöljem öket(!?). És igen kialakul csata sok dolgból de az nem baj, csak vhogy vannak dolgok amikre azt mondja az ember h nem veszi be a gyomra(illetve nem tagadom idegesítő bizonyos esetekben sok gyerek játék stílusa...), ezért írtam azt amit. De más másképp látja ezt illetve megideologizálja azt h Ő azért öli le a TP potis embert mert az majd fog menni fát szedni, vagy bogyót gyűjteni stb... Lelke rajta valszeg az ő érték rendje szerint neki is igaza van. Nem bántani akartam senkit meg ütköztetni a véleményem csak felszólaltam 1 dolog miatt ami zavart kicsit. És nem akartam táblázni titkoson hogy ... (sok érdekes táblát láttam már), mert szerintem ez kultúráltabb. Persze lehet rosszul éreztem és igazából minden rendben van a játékosokkal csak én vagyok érzékenyebb a kelleténél...

LoNDoN 2010.11.25. 14:26:55

Egy dolog biztos, azzal, hogy valakit hátráltatsz a fejlődésben egy időpontban a titkoson, semmit nem befolyásolsz a világban, mivel nem tudod végérvényesen kiiktatni -értsd megölni, szóval az a példa kicsit sánta.
Ez épp olyan, mintha kimégy a piacra 20 kg paradicsommal és 100 forinttal olcsóbban adod. Nem fogod vele befolyásolni a piaci árat.

Viszont a titkos iratok valóban azért lettek a játékba téve, hogy a konfliktus helyzeteket megsokszorozzák, emiatt senki ne várja, hogy majd nem fogják hátba támadni. Sőt, mindig figyeljen, használja ki a lehetőségeket, és akkor később eredményesebb lesz pvp-ben, vagy war alatt, mert pont ő fejlődik ezáltal, nem az aki váratlanul meglepte.

Egyébként meg aki titkoson hatékonyan akar fejlődni (pl potival) az válassza a 00:00 - 06:00 ig terjedő időintervallumot. 1,5 poti belefér.

Walthor 2010.11.25. 18:57:28

Sziasztok HunTers-tagok!
Sajnálom de ma nem tudok részt venni war-on, mert sajna belassult a netem és még 15 óra kell a letöltéshez:(
Drága "fülig" én írtam a TP potis támadás ellen. Mindkét oldalon vannak sportvadászok akik nem foglalkoznak azzal, hogy a másik karakter éppen TP potizik vagy nem! Igaz nehezebb elérni a 80-at de csak megsúgom, hogy teljesen mindegy hányszor öltek meg így is úgy is meglett a kívánt szint!!! Csak türelmesebbnek kell lenni!

Styx86 2010.11.25. 20:40:49

@Walthor: Túl sok pornót szedtél le mi? :D :P

LucB 2010.11.26. 11:05:13

@LoNDoN: Nem hinnem, hogy kicsit santa, mert a Te ervelesed sem igazan teljes. Ha mar a valo vilagot hozzuk ide az en altalam irt szerepjatek helyett, akkor a területfoglalas is teljesen felesleges es ott öldösni egymast is teljesen az, hiszen ugyis ujraeledünk par masodperc mulva, masnap-harmadnap ugyis visszaszerezzük a területet... stb.. ilyen felfogassal aztan lehetne törölni az egesz jatekot is akar.
Meg egyszer leirom, hogy nem megyek titkosra csupan olyan szandekkal, hogy na en most jol leölök egy bekesen mobozgatot (pedig jopar 80as örömmel tesz ilyet), mert semmi extrat nem talalok benne. Ha a cehen vagy akar valorianon belül is valaki panaszkodik, hogy jajj öt leöltek titkoson es segitseget ker, akkor megyek en is termeszetesen (na jo, csak ha kedvem van :S), de annak az illetönek is megmondom, hogy nem kell sirni, hiszen nagyon benne van a pakliban. Fogja fel a több xp-t veszelyessegi potleknak.

LoNDoN 2010.11.26. 12:38:56

@LucB:

Sajnálom, de a TF nem ide tartozik, mert nem 0-24 óráig tart! Nagyon nem mindegy, hogy arra a napi fél órára tömegeknek lehet kijelölni egy célt, vagy azt mondod, hogy a cél nonstop folyamatos és betartandó.
A második esetben nem fogják követni, azt amit eltervezel, és nem is tudod kontrollálni.
süti beállítások módosítása