Már meglehetősen régen írtam ide bejegyzést, most úgy érzem eljött az ideje. :)

Nagyon sokat változott a játék képe az elmúlt néhány hónap alatt, persze folyamatosan változik, csak nekem tűnt hirtelennek a dolog, hisz tudjátok milyen ritkán (sajnos) vagyok fent.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom azt mondanám : Leült a játék, és unalmas lett.

Persze ennél bonyolultabb a helyzet, mint ahogy a helyzetek általában..
Akik régóta vannak a játékban, és ott voltak a kezdeteknél is, azok tudják mik zajlottak akkoriban, akik nem azoknak javaslom a tavalyi bejegyzések böngészését itt a blogon. Szóval a hangsúly a "zajlottak"-on van/volt. Mindig történt valami, csalások, intrikák, szövetségek születtek - bomlotak fel, új céhek törtek előre, és új helyzetet teremtettek. Folyamatos egyeztetés szervezkedés, és "politika" volt a játék. Meg persze nagy harcok, amiknek kérdéses volt a kimenetele. Most ez kicsit más.. és akkor a "más" nagyon finom megfogalmazás...

Mi is a "helyzet" most? (a véleményem szerint!)
Valorian-ban tombol a béke, a szövetség stabil, az ország erős, gyakorlatilag nem történik semmi. Még az a kis vihar is eltünt amit a Paradoxon okozott az állóvízben.. az esti program is meglehetősen egysíkú, bár a csaták nem rosszak, érzékelhető Derion gyengélkedése. A vasárnapi kastélyharc lenne még izgalmas, de az csak egy nap. Egyszerűen annak aki max szinten van nem nagyon van miért feljárnia, kiskarizik mindenki orrba-szájba, csak hogy csináljon mégis valamit.
Esténként is "kényszer pályán" mozognak a céhek, hisz a szövetség küldöttei megbeszélik TS-en mi lenne a legjobb mindenkinek, nem mintha olyan sok döntési lehetőség lenne, hisz van 4-5 foglalható terület max, a szükséges pontokkal mindenki tisztában van, 2-3 mondatban megbeszélhető az egész "terv". Akt érdekel a megbeszélés, vagy nem hiszi, nyugodtan bejöhet a WAR-INFO szobába a TS-en. Nos ezt követően a küldöttek szépen haza mennek a saját TS-ükre, és elmondják a céhnek mi is a program este, utána go TF, és ahogy tudjuk megvalósítjuk a megbeszélteket. Mindezzel nem is volna baj, hisz mi akartuk a szövetséget, a békét, meg miszart, csak egyetlen apró gond van.. ez így kurvára unalmas nap nap után. "Kicsit" monoton így, mint  valami szaros szalagmunka a Bosch-ban.. Főleg a régebbi játékosoknak ingerszegény a dolog.

Beszélgettünk páran mit lehetne tenni, nem sok mindent arra jutottunk. Nekem volt egy ötletem, ami inkább viccnek indult, de ha jobban meggondoljuk mást nem lehet tenni az unalom ellen. Szóval előre jelzem, hogy nem egy terv, vagy javaslat, hanem egy ötlet, ami elég beteg még így is, pedig finomítottam rajta ma.. :D

Nahh. Mi lenne ha tudatosan és szándékosan felrúgnánk a békét, és a szövetséget Valorian-ban? Nem igazából, és nem haraggal, vagy szemétségből, hanem csak sportból.
Megbeszélnénk a szövetségben, hogy például holnaptól mindenki a saját területével, és foglalásával törödik kizárólag. Sőt! Az lenne a fő elfoglaltságunk, hogy egymás elől ütjük el a területet, de nem haragudna senki érte, mert csak szórakozásból csinálnánk mindezt. Utána meg ki lehetne dumálni TS-en ki hogyan szivatta meg a másikat. :DD  Értitek, mint egy játék a játékban. Persze vasárnap ugyanúgy együtt nyomnánk, vagy akármikor, ha szorul a hurok, vagy Derion feltámad, akkor segítenénk ugyanúgy egymásnak. A szövetség maradna ahogy van, csak kicsit szivatnánk egymást, hogy érdekesebb legyen a játék. (én szóltam hogy beteg ötlet :D) Arról már nem is beszélve, hogy meghagynánk a lehetőséget a mi kis játékunkban résztvevő céheknek hogy egymással összefogjanak egy nagyobb céh ellen, vagy ha közös érdekük úgy kívánja.. :) Ismétlem: csak a szórakozás kedvéért, és senki nem haragudhatna meg semmiért a játék alatt!!

Kíváncsi vagyok mi a véleményetek a leírtakról! Csak őszintén! (azért nem kell hülyézni!) :DD

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunters.blog.hu/api/trackback/id/tr912745062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jagermaster 2011.03.16. 19:45:10

Szerintem ez oké lenne, de pl pár kari
keverné a szart. azt az egész szövi
felbomlik, annak sok értelme lenne:d

bucsicsa 2011.03.16. 20:48:15

Ötlet nem rossz. De a végén bajokat okozhat, mert mindig lesznek olyan emberek akik lázítanak és bele kakilnak abba a bizonyos levesbe. S a végén nagy gondok kerekedhetnek ki az egészből. Megint lennének azok a céhek akik megállnak a lábukon,meg lennének az öket utáló céhek pletykák balhék...
Ezek ellenére egy próbát megérhet:) Tény a játék monotonná vált. Már erre a blogra is alig járnak látógatók, nincs kivel vitázni:) Régi szép posztolós idők:D Neked mindig voltak és lesznek jó ötleteid ezt már megszokhatuk:D

AxxE · http://axxe.hu/ 2011.03.16. 22:32:39

Nem mondom hogy nincs benne ilyesféle kockázat, de a balhé is valami, a valami meg ugye már nem semmi.. :D
Sztem nem vesznénk össze ezen, ha mindenki játéknak, meg poénnak fogja fel ahogy kell. Ha meg durvul a dolog, még mindig le lehet állítani az egészet.

DadanMester 2011.03.17. 08:12:18

Na végre:)! A Parában mi ezt hiányoltuk:), hogy örülnénk ha még nem bomlottunk volna fel:(.
Szerintem nem a szarkeverőktől kell félni, hisz akik eddig összejártak WAR-infoba talán ismerik egymást, és ha mindíg a megfelelő szinten kezelik a problémákat akkor csak meg tudják oldani:), és ha a kicsik meg nem tudnak bekeverni.
Ja ennek a kezdeményezésnek segít hogy a Területinfó kiíráson úgy tűnik hogy a Kastély védő céhek sem kapnak szabit a marakodásból:), nem kell elbukni tán a kastélyt hogy Valoron belül gazdát tudjon cserélni:).
Én Támogatom az ötletet, természetesen csak a saját nevemben beszélek, esetleg a csopiméban:).

Ui.: Ha a szövi felbomlik azt is lehet pozitívan nézni, mert újból lehet az összehozásával szórakozni:)(Persze nekem semmi munkám nincs a mostaniban ezért én könnyen beszélek)

Styx86 2011.03.17. 12:26:13

Nagyon fasza! :D Remélem mindenki benne lesz. Rizikó ide vagy oda, azzal is csak izgalmasabb lesz. :)

AxxE · http://axxe.hu/ 2011.03.17. 18:45:57

@Styx86: Kicsit reklámozd a légióban is a dolgot, meg h nézzenek fel a blogra. A többit TS-en megdumáljuk, meg war info-n is felvetem.

Kalvadosz 2011.03.17. 22:52:17

Szerintem is jó ötlet feltéve ha számol mindenki a következményekkel. Ugyan is ha felbomlik a szövetség akkor lesz jó oldala ami abból áll részünkről, hogy a vezetőknek sem kell fél éjszaka ts-en a többi céh nyávogását hallgatni, nem kell órákat szánni a szervezésre, mert ez már tényleg durva volt, hogy napi 3- vagy több órát kellett azzal foglalkozni, hogy legyen a tf.Tehát tehermentesítené a vezetőket, csak a saját dolgunkkal foglalkoznánk.És nem ölnénk ki a deriket egy kis céhnek akik hülyének néznek minket és oda küldenek két embert foglalni és a végén az sem jön össze nekik mert a Wampire vagy akárki más befoglalja lássuk be az ilyen céhek meg fognak halni a szövetség nélkül,de be kell nyelni majd a kis céhek esetleges cseszegetését is (bár szerintem ha egy céh nem tud talpon maradni egyedül akkor azt felesleges pátyolgatni) meg a lázadásokat mert olyan nincs hogy mindenki tud játszani és játéknak fel tudja fogni a dolgokat, mert tuti hogy nem.Erre már volt egyszer kétszer példa. Szóval ha mást sem zavar majd hogy egyesek vérre mennek és tud rajt nevetni akkor jó.A másik fele meg hogy ha nincs szövetség akkor már egymás ellen is küzdeni kell ami azt jelenti hogy a csúcson kell lenni szervezésben, így is voltak félreértések mikor minden le volt zsírozva és ha nem csak a derik lesznek az ellenségek bizony az kell majd hogy sokan legyenek fenn és egységként működjünk tehát sok sikert a vezetőknek hozzá!És remélem nem az lesz a vége hogy megbánjuk.
Amúgy meg kinek kell a többi céh engedélye?:D Ti mesterkedtetek a szövetségen, akkor fel is lehet bontani ennyi erővel :)De persze a tisztesség így diktálja.

Sligont 2011.03.18. 00:09:24

@Kalvadosz:
Kedves Kalvadosz az a Wampire az pont Hunters és Nightmare volt:)
Igaz hogy a szövetség kezdeményezésébe benne volt a Hunters de nem egyedül kezdte ugye..
Másik Paradoxon is felvetette ezt az ötletet akkor mindenki lehülyézte a para-t hogy mit képzeltek ezt nem szabad most meg fordult a kocka?
Mi történt?
Axxe régen is ezt vallotam de lehurrogtátok akkor az ötletet hát most akkor miez a hirtelen váltás?

AxxE · http://axxe.hu/ 2011.03.18. 09:43:23

A Hunti mindig is szövetség párti volt, még anno az első szövi a Csontdarálókkal is a mi kezdeményezésünk volt. Utána is mindig alapítók voltunk minden szövetségben. Most sem a szövetség felbontása a cél, hanem az unalom elűzése. Marad a szövi úgy ahogy van, csak a TF-ek idejére felfüggesztjük az együttműködést, de war-info is maradna esténként, hogy még idejében napvilágra kerüljenek az esetleges tüskék, sérelmek. Ez egy JÁTÉK lenne a játékban, kellő odafigyeléssel, és őszinte war-info megbeszélésekkel, jo buli lenne ez mindenkinek. Szerintem :D

Kalvadosz 2011.03.18. 20:59:55

Hát ez így már érdekes, vagy értelmetlennek hangzik.

Szoto 2011.03.19. 01:12:06

Gondoljatok csak bele végre történna valami tf en, lehetne megint utálkozni hogy azok a kis .... megint elvették előlünk:D, miért ne?
Szerintem nagy ötlet, nem vágom mi van a derkákkal, de lehet őket is kicsit ösztönöné a dolog és végre összeszednék magukat,

AxxE · http://axxe.hu/ 2011.03.19. 10:10:26

@Szoto: Igen a derik gyengélkedése is szempont volt, most lazábra lehet venni a szövi gyeplőjét. :)
Jól látod szoto, alkalmas rá az idő, és a helyzet, hogy "bohóckodjunk" kicsit. :)
Érdekelne a többi szövetséges céh véleménye is a dologról, este felmegyek TS-re, körbekérdezni őket. Olyan 9 körül érek haza, majd akkor.

bendzsiahaver 2011.03.22. 10:08:20

sziasztok!
kicsit tanácstalan voltam azzal kapcsolatban, hogy hova írjam ezt a bejegyzést, de láttam többször jött szóba a szövetségek helyzete stb...tehát emellett döntöttem.
Arról lenne szó (nem tudom mennyit futott ez a téma céhchaten), hogy pár hete szóba elegyedtem Insóval egy olyan kéréssel kapcsolatban, hogy volna-e lehetőségem a kastélyotokban köveket gyártani kiskarival, amíg tiétek. Erre a válasz az volt, hogy csak szövetséges céhekből vesz át embereket. Erre azt kérdeztem, hogy ki szövetséges. A válasz: -Járj utána!-
Mondtam neki, hogy utána járok, de ha oda sikerül betennem a kiskarimat és onnan kérem át magam az mennyiben más helyzet mint a közvetlen belépés. Szerinte ez maximálisan más helyzet volt. //Emellet lehet, hogy rosszul emlékszem, de a Phalanx amíg nem bomlott fel szövetségesetek volt. Ha meg nem, a belőle (is) kialakuló Apocalypse-re már igaz ez.//
Na mindegy, a lényeg, hogy számomra kicsit fájó volt a flegma stílus, a gyerekes és logikátlan hozzáállás.
Tudom hogy egy kastély nem ingyen pottyan a kezetekbe, de sejtésem szerint nem csak a saját érdemetek! Ha kh-ra nem is visztek zsoldosokat, tf-re tuti hogy előfordul.
Beszéltem több Légióssal (nagy kutatás után megtudtam hogy ők is szövetségesnek tudhatják magukat) és eléggé megütköztek a dolgon, ők kicsit szabadabban fogják fel a dolgot. Insóra is többen panaszkodtak, nem tudom, hogy a témával kapcsolatban-é...

Egy szó mint száz, megértem ha vannak kifogásaitok, de ha lehet kérésem, kicsit gondoljátok át a dolgot mert lényegében Valorian is egy szövetség. Én jómagam szívesen segítek bármiben, amennyire kevés időm és tapasztalatom engedi, de legyetek kicsit nyitottabbak!

Még egyszer bocs, ha rossz helyre írtam!
Hajrá továbbra is!

Tisztelettel:
Fiooka [Phalanx]

Inso 2011.03.23. 20:50:58

Udv Fiooka!

Elnézést amiért úgy láttad h flegmán illetve lekezelően kezeltelek. amikor megalakult a szövetseg volt egy olyan megállapodás h a szövetséges céhekből hívunk be embereket.
a phalanx igen tag volt, de kilepett, az apocalypse mar nem a phalanx attól függetlenül h a phalanxbl alakult.szerintem sok utannajárást úgy gondolom nem igényel, mert szerintem a cehed vezetőjét megkérdezed, képben van ezzel kapcsolatban, bár bevallom nem tudom jelenleg ki a phalanx vezetője.

Üdv
Inso

AxxE · http://axxe.hu/ 2011.03.24. 14:07:04

@bendzsiahaver:
Szia Fiooka!

Teljesen egyetértek Inso-val, nem az ő döntése az hogy csak szövetséges céhek tagjai gyárthatnak a kastélyban, neki ezt kellett válaszolnia akkor. Lehtséges hogy a kurta válasznak is 100 oka volt, de attól még tényszerű válasz volt, mégha oly rövid is :)

Styx86 2011.03.25. 13:50:28

Valóban létező "szabály" ez, de anno volt ennek külön oka, hogy megszületett. A mostani körülmények között nem igazán látom értelmét. Persze nem egyszerű megszerezni egy kastélyt stb, de miért ne legyen olyan céhek tagjainak gyártott fegyója, akik nem tudnak (és jó eséllyel soha nem is fognak) kastélyt foglalni?

Inso csak betartotta az "egyezményt", a stílusról nem tudok nyilatkozni, de bocsánatot kért, ami elég korrekt. Szerintem érdemes lenne átbeszélnetek TS-en, hogy jó-e ez így, hogy a szövetségen kívül ne lehessen legyártani "normálisan" egy fegyót. Lehet, hogy csak én vagyok vajszívű. :)

xXInverXx 2011.03.27. 12:09:10

Nos barmibe is vágunk, az vagy jó lesz, vagy rossz. Ezen még kár is agyalni. A Hardcore vezére vagyok. Nem voltam én sem egy ideje, de kapom az infókat, de azt egyáltalán nem mondhatom, hogy derion miatt nem kell aggódni. Lehet, hogy kis céh vagyunk, de nem tartunk attól, hogy versenyhelyzet legyen Valorianiak közt. Azonban sehogy sem jó, nem lesz ez a játék senkinek sem örök és megunhatatlan kikapcsolódása. Valljuk be őszintén, attól hogy TFeken csapatnánk külön utakon, attól a 90-es karik még ugyan úgy kiskarin lennének. A megunás ellen nehéz tenni bármit is.

Vadsolyom 2011.04.05. 04:33:24

Sziasztok!

Örülök annak hogy Valorian ennyire unatkozik, addig Derionban legalább mi tudunk egy kicsit erösödni:))

Derion-Narnia Céh vezére:))

Vadsolyom

dondody 2011.04.06. 14:56:40

Kitettem a linketeket a céhem blogjára. Nem várom el a viszonzását. Csak figyelmet érdemel a figyelmességem :)

A link az alábbi oldalon található:

www.scooterceh.blogspot.com

Remélem a tisztelet kölcsönös.
süti beállítások módosítása